Program

Polska Jazz | Paweł Mańka Semiotic Quintet | Mateusz Palka Trio

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • PAWEŁ MAŃKA SEMIOTIC QUINTET:
  • Paweł Mańka – gitár, kompozíciók
  • Robert Wypasek – tenorszaxofon
  • Franciszek Raczkowski – zongora
  • Piotr Narajowski – nagybőgő
  • Stefan Raczkowski – dob
  • MATEUSZ PAŁKA TRIO:
  • Mateusz Pałka – zongora
  • Piotr Południak – nagybőgő
  • Patryk Dobosz – dob

A Paweł Mańka Semiotic Quintet a szabadságot és a jazz ritmikai nyelvét ötvözi a XX. századi klasszikus zeneszerzők koncepcióival. A formáció repertoárjának gerincét a zenekarvezető kompozíciói adják, amelyben a többrétegű és precízen lejegyzett struktúrák kínálnak egyedi lehetőséget a spontán improvizációk számára. Ez az összjáték akár a rend és a káosz kettősségének zenei kifejezéseként is értelmezhető, amely a valóság megannyi, ha nem az összes aspektusából megfigyelhetőnek tűnik. A kvintett abban különbözik a többi jazz-zenekartól, hogy a kompozíciót és az improvizációt teljesen egyenértékűként kezeli, ami szokatlan formákban és rendkívül változatos szólókban ölt testet, Ez a kombináció a hallgatót egy teljesen egyedi zenei élményben részesíti. A zenekar neve a szemiotikára, a jelrendszerek elméletére utal. A jelekre, mint a kommunikáció alapköveire, ami egy kulcsmomentuma az improvizált zenének. A zenekar debütáló lemeze, a Kubizm 2021 júliusában jelent meg, és az Opus-beli koncerten is elhangzik majd.

www.facebook.com/SemioticQuintet/


A Mateusz Pałka Trio egyike a legizgalmasabb lengyel jazz-zongora trióknak, akik a tradíciók és a kortárs hangzás egyedi ötvözéséről híresek. A triót 2016-ban alapította Krakkóban a lengyel zeneszerző-zongorista Mateusz Pałka, a bőgős Piotr Południak és a dobos Patryk Dobosz, akik mindannyian a krakkói zeneakadémián végeztek. Az együttes az európai folklórt, a jazzt és a klasszikus zenét fűzi össze egy olyan különleges stílust hozva létre, amely karakteres, szláv hangulatával megmozgatja és inspirálja a közönséget. Ebben a szellemben fogant legutóbbi albumuk is, ami a Sansa címet kapta. A formáció ezzel a lemezanyaggal az élet legkisebb és legegyszerűbb dolgaiban rejlő szépségre, értékekre és örömre igyekezett felhívni a figyelmet. Ugyanakkor a Sansa című albumnak – melyről az Opus Jazz Clubban is szemezgetnek majd – van egy mélyebb jelentéstartalma is, arról szól, mit jelent embernek lenni. Megfogalmazásuk szerint ez a zene olyan, mint maga az élet: egy hosszú folyamat, melynek során mélyebb szinten megismerhetjük életünk szereplőit. A zenekar a legesszenciálisabb hangokat keresi a legegyszerűbb dallamokban.

www.mateusz-palka.com

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2021 november 11 csütörtök