Program

Ingebrigt Håker Flaten: (Exit) Knarr (NO)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Ingebrigt Håker Flaten – bőgő
  • Erik K. Pedersen - trombita
  • Karl Hjalmar Nyberg - szaxofon
  • Jonathan Horne - gitár
  • Joakim Rainer Petersen – zongora, billentyűk
  • Olaf Olsen – dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Ahogy a vikingek vitorláshajója, a knarr szelte a tengereket és óceánokat a Brit-szigetektől a Közel-Keletig 1000 évvel ezelőtt, úgy hajtja művészi kalandvágya Ingebrigt Håker Flaten norvég nagybőgőst arra, hogy feltérképezze a zene és a nagyvilág égtájait. Az (Exit) Knarr ezeknek az utazásoknak állít emléket: a számok olyan városok szellemiségét ragadják meg, mint Austin, Trondheim és Amszterdam. Az album zenei világa a zenekarvezető műfajokon és hagyományokon átívelő tapasztalatára épül, amelyet fényes karrierje során halmozott fel.

Inspirációforrásai között a világzene és a pszichedelikus rock ugyanakkora szerephez jut, mint a jazz vagy az avantgárd. Az együttest Ingebrigt Håker Flaten 2019-ben alapította meg, amikor a Vossa Jazz felkérése alkalmat adott neki arra, hogy összehívja kitűnő skandináv zenésztársait. A járványtól megkésleltetett bemutatkozásukra végül 2021-ben került sor, a zenei anyagból készült album megjelenésével egyidőben.

A koncert az Europe Jazz Network Green Pilot programjának támogatásával valósul meg, amely a turnék fenntarthatóságát és a zenei szektor igazságos, kiegyensúlyozott működését hivatott elősegíteni. A program olyan nemzetközi turnékat támogat, amelyek legalább 4 helyszínt érintenek, és közülük legalább 2 az EJN tagja. Az EU Creative Europe programja által társfinanszírozott Green Pilot turnék fenntarthatóságát szigorú előírások biztosítják.

 

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 április 29 szombat