Hírek

Opus Jazz Club Jazz legendák élőben – folytatódik a MAO Legendás Albumok koncertsorozata

A Modern Art Orchestra (MAO) Legendás Albumok címmel, minden hónap második keddjén egy emblematikus jazz albumot szólaltat meg élőben a BMC Opus Jazz Clubban. A szezon indításaként szeptember 8-án McCoy Tyner: Today and Tomorrow című lemezét hallhatja a közönség a MAO zenészeinek előadásában. A sorozatban év végéig Bill Evans: Interplay, Miles Davis: Nefertiti és Stan Getz és João Gilberto közös albumát idézi fel a Fekete-Kovács Kornél vezetésével működő 15 éves zenekar.

A havi rendszerességgel jelentkező Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatják a műfaj kedvelői a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka tanulási folyamat is egyben. A MAO muzsikusai aprólékos munkával elsajátítják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének esszenciális összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterműveinek tradícióival és garantál friss zenei élményt.

A koncertek helyszíne, az Opus Jazz Club, amely csodás atmoszférával rendelkezik, ahol a zenészek kézzelfogható közelsége egészen különleges élményt nyújt, miközben a bár az érkező társaságokat asztalokkal és ínycsiklandó étel- és italkínálattal várja. A Legendás Albumok sorozat jegyei már elérhetőek a BMC honlapján.

Legendás Albumok koncertsorozat további időpontjai:
2020. szeptember 8. – McCoy Tyner: Today and Tomorrow
2020. október 13. – Bill Evans: Interplay
2020. november 10. – Miles Davis: Nefertiti
2020. december 8. – Stan Getz és João Gilberto: Getz/Gilberto

Információ, asztalfoglalás és jegyvásárlás:
bmc.hu
bmc.jegy.hu
facebook.com/ModernArtOrchestra