Hírek

Opus Jazz Club Frankofón Jazz Fesztivál

Frankofón Jazz Fesztivál az Opus Jazz Clubban
2019. március 26-30.

A kreativitás és szabadság ünnepe a Budapest Music Center ötnapos Frankofón Jazz Fesziválja, ahol a francia újzenei színtér többszörösen díjazott, zömében fiatal alkotói hallhatók 2019. március 26-30. között, a Festival de la Francophonie eseménysorozat részeként.

A francia jazzművészek eredetisége, vitalitása, nyitottsága a különböző műfajok és új irányzatok felé – anélkül, hogy szakítanának zenei gyökereikkel – vitathatatlanul a műfaj legizgalmasabb szereplőjévé teszi őket évtizedek óta. Az elmúlt 18 év során a BMC és a Francia Intézet együttműködése keretében nem csupán a nemzetközi hírű frankofón zenészek fellépései váltak rendszeressé az Opus Jazz Clubban, de a BMC-ben készülő lemezek révén a francia szakma egybehangzó véleménye szerint a BMC Records mára az egyik legfontosabb “francia” jazzkiadóvá vált.

Az eddig elért közös sikereket emeli újabb szintre a tavaszi Francia Jazz Fesztivál, ahol a hat koncert keretén belül két újabb BMC lemezbemutatóra is sor kerül: március 28-án az Hugues Mayot l’Arbre Rouge, míg március 30-án a Brun - Courtois - Fincker trió új albuma debütál.

A fellépők között olyan kiemelkedő zenészegyéniségekkel találkozhat a hazai közönség, mint a jelenleg talán legtöbbet koncertező francia jazzmuzsikus, Émile Parisien; a tavalyi Év Felfedezettje díjat elnyert Théo Ceccaldi; illetve az idősebb generációt képviselő, méltán világhírű csellós, Vincent Courtois. A Francia Jazz Szövetség támogatásával futó Jazz Migration programból ismét két feltörekvő csapat mutatkozik be az Opus színpadán március 29-én este 8-tól, ezúttal már harmadik alkalommal.

A fesztivál koncertjeire jegyek kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában. Asztalfoglalás: +36 1 216 7894


A FESZTIVÁL PROGRAMJA

 

Március 26. 20:00                  Émile Parisien Quartet

Émile Parisien - szaxofon
Julien Touery - zongora
Julien Loutellier - dob
Ivan Gélugne - nagybőgő

 

Március 27. 20:00                  Hermia-Ceccaldi-Darrifourq

Valentin Ceccaldi - cselló
Manuel Hermia - szaxofon, fuvola, bansouri
Sylvain Darrifourcq - dob

 

Március 28. 20:00                  Hugues Mayot l’Arbre Rouge

Hugues Mayot - altszaxofon
Sophie Bernado - fagott
Théo Ceccaldi - hegedű
Valentin Ceccaldi - cselló
Joachim Florent - nagybőgő

 

Március 29. 20:00                  House of Echo

Enzo Carniel - zongora és preparált zongora
Marc Antoine Perrio - gitár
Simon Tailleu - nagybőgő
Ariel Tessier - dob

 

Március 29. 21:00                  No Tongues

Alan Regardin - trombita
Matthieu Prual - szaxofon, klarinét
Ronan Courty - nagybőgő
Ronan Prual - nagybőgő

 

Március 30. 20:00                  Brun - Courtois - Fincker: Les Démons de Tosca, Opus I.

Vincent Courtois - cselló
Robin Fincker - szaxofon
Sebastien Brun - dob