Program

Festival de la Francophonie | Darrifourcq / Ceccaldi / Biardeau (FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Quentin Biardeau - szaxofon
  • Valentin Ceccaldi - cselló
  • Sylvain Darrifourcq - dob

“A Hermia, Ceccaldi és Darrifourq hármas hihetetlen zenei élményt közvetít. Leckét adnak arról, hogyan lehet ötvözni a nyers és hangos kitöréseket az apró nüanszokkal, a meglepetést okozó váltásokat a gyönyörű lírai passzázsokkal… Minden, amit itt hallunk, frissítően hat.” (Thierry Quénum, Jazzman)

“Európa egyik legizgalmasabb együttese.” (Tony Dudley-Evans, London Jazz News)

“A nyilvánvaló szenvedélyen túl (ahogy játszanak / ahogy élnek / ahogy meglepnek bennünket), ez a trió egy igazán különleges kortárs zenekari együttes hangzásával is rendelkezik.” (Albert Laroux, Jazz news)

“Zenéjük maga a pillanatban rejlő spontaneitás, energia és lelkesedés” (Nicolas Dourlhès, Citizenjazz.com)

A színpadon csupán három hangszer: egy szaxofon, egy cselló és egy dob. A francia trió zenéje mégis viharként ragad magával, ahol zabolátlan hangörvények váltják egymást látszólag kaotikus, de valójában természetes módon, csakúgy ahogy egy mennydörgéssel kísért nyári szélvihar száguld át a békés tájon. Felkavaró és frissítő, kiszámíthatatlanságából fakadóan tiszteletet parancsoló zenei örvény, amihez elengedhetetlen a hang textúráinak tökéletes harmóniája és a váratlan dinamikai váltások egyensúlya.

Valentin Ceccaldi rendhagyó csellójátéka lassan fogalommá válik Európában. Nyers vonós technikája és lágy pizzicatói különleges fényt visznek a zenébe, akár kísérleti jazzről, akár komolyzenéről van szó. Ez a stílus érezhetően erős összhangban áll Sylvain Darrifourq zenéjével, aki számos sikeres együttműködés után (Émile Parisien 4tet, Joëlle Léandre, Tony Malaby, Akosh S, Marc Ducret) saját projektjein keresztül (In Love With, MILESDAVISQUINTET!) találta meg egyedi hangzását. Kettejük együttese tökéletes alapot biztosít Manuel Hermia kalandos és minden ízében szabad szaxofonjátékának.

Mindhárman a határok nélküli zene hívei, ahol a különböző stílusok ötvözése az újdonságok alapvető forrása. A ma jazz zenéje egyszerre kell, hogy ötletes legyen és szabad, ahol az aprólékosan kidolgozott kompozíciók és a spontán játék határok nélkül váltakozhatnak.

Sajnálatos módon a trió belga szaxofonosa, Manu Hermia orvosi javaslatra kénytelen volt lemondani valamennyi március-április-májusi szereplését, így őt a trió tavaszi nemzetközi turnéján a nem kevésébé kitűnő francia fúvós, Quentin Biardeau helyettesíti.

manuel-hermia.com/index.php/en/projects/hermia-ceccaldi-darrifourcq-trio 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2019 március 27 szerda