Program

Melodrámák Minifesztivál – R. Strauss

A Kamara-Kör minifesztiválja 3 színészre és 3 zongoristára
16:00
Koncertterem
Műsor:

Richard Strauss: Enoch Arden / A. Tennyson szövegére / fordította: Jánosi Gusztáv

Közreműködik:
  • Radnóti Róza – zongora
  • Szántó Balázs, színművész

A melodráma ritkán hallható zenei műfaj: egy színész és jelen esetben egy zongorista együttműködéséből születik egy előadás. A zeneszerzők nem dalba vagy operába foglalták az őket megihlető irodalmi szövegeket, hanem kizárólag instrumentális kísérettel látták el azokat. Az egyébként tizenkét fiatal zenészből álló, Radnóti Róza zongoraművész által alapított kamaracsoport, a Kamara-Kör minifesztiválján a zeneirodalom legkiemelkedőbb melodrámáit fogja előadni három fiatal színművész, Dino Benjamin, Horváth Csenge és Szántó Balázs, valamint három fiatal zongoraművész, Dani Imre, Radnóti Róza és Ránki Fülöp. E különleges esemény alkalmával – bizonyos esetekben kifejezetten erre az alkalomra készített magyar fordításban – többek között Lenau, Jókai, Tennyson, Turgenyev versei, balladái hangzanak el olyan komponisták zenei illusztrációival, mint Grieg, Schumann, Liszt vagy Richard Strauss.

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

A minifesztivál mindhárom koncertjére érvényes bérletek 3000 Ft-os kedvezményes áron kaphatók a bmc.jegy.hu oldalon és a helyszínen. Az előadások november 28-án 16:00, 18:00 és 20:00 kezdettel láthatók.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

2021 november 28 vasárnap