Program

MAO Art Of Virus #7 Bacsó Kristóf feat. David Dorůžka

19:30
Koncertterem
Közreműködik:
  • Modern Art Orchestra
  • Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél
  • David Dorůžka – gitár

A MAO a 2021/22-es évadban kiemelt hangsúlyt fektet a 2020-ban online elindított zeneszerző kezdeményezés művészeire és kapcsolódásaira. Az évad elején elindult, tíz részesre tervezett koncertsorozat a kilenc hangból álló vírustörzs kompozícióit mutatja be minden alkalommal egy meghívott AOV-zeneszerzőt is bevonva a repertoárba.

Az Art of Virus projekt élő koncertjeivel a zenekar a különleges, új kompozíciók és a nagyzenekari zenei élmény mellett beengedi közönségét az alkotói önreflexió terébe is.

A sorozat következő koncertjén a Bacsó Kristóf által elindított ág darabjait hallgathatja meg a közönség és David Dorůžka, a nemzetközi hírű gitáros, zeneszerző lesz a MAO vendége. 

Bacsó Kristóf a Modern Art Orchestra szaxofonistája, a zenekar kreatív műhelyének amerikai jazz oktatásban tanult művésze, a Zeneakadémia jazz tanszakának vezetője, aki hangszeres játéka mellett kompozícióival és hangszereléseivel is  alakítja a MAO hangzásvilágát. A nemzetközi színtéren is elismert muzsikus az AOV #7 ágának beindítója, Fekete-Kovács Kornél nominálása nyomán. 

David Dorůžka a cseh jazzkultúra egyik kiemelkedő muzsikusa, aki - amellett, hogy 14 éves kora óta professzionális zenészként működik - instrumentális és zeneszerzői tanulmányait világszínvonalú muzsikuslegendák mentorálása mellett végezte. A kivételes tehetségű zenész a mainstream jazz valamennyi irányzatának kíséretében a szefárd muzsika és egyéb, keleti eredetű tradicionális zenék színeit is erőszeretettel alkalmazza palettáján. Az AOV #7 ágában való közreműködésre Bacsó Kristóf kérte fel.

Az Art of Virus-ról:

Hogyan kapcsolódik a zenekar a közönségéhez, ha nincsenek koncertek?

Hogyan alkot, gyakorol egy zenész, hogyan jut kifejezési lehetőséghez, hogyan kapcsolódik az alkotótársaihoz, milyen új utakat és lehetőségeket lát, és milyen kompozíciókat hoz létre egy alapvető életfeltételeket veszélyeztető, redukált létezésben?

A Modern Art Orchestra Art of Virus zenei projektje az a fajta reakció a vírussal beköszöntött globális egzisztenciális válságra, amely pozitív reflexiót ad zenei, művészetelméleti és előadóművészeti értelemben egyaránt a kultúra újraértelmezésének sürgetővé vált kérdéseire a muzsika világában.

A nemzetközi alkotói együttműködésen alapuló projekt művészeti célkitűzése, hogy a vírus terjedését és viselkedését szimbolizálja folyamatosan bővülő (mutálódó) kompozíciók formájában (https://aov.mao.hu). A Modern Art Orchestra az Art of Virus eredeti, online változatában az első magyarországi karantén időszakában folyamatos, önmagára reflektáló betekintést is adott a zeneművészeti szereplők élettörténeteibe és kreatív munkafolyamatába Facebook élő adásokban és Youtube-videókban. 

Jegyek 2200 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

 

Galéria
2Kép
2021 december 12 vasárnap