Program

Enharmónia | A Honvéd Férfikar koncertje

19:30
Koncertterem
Műsor:

Modern romantika férfikarra
Hugo Alfvén, Francis Poulenc és Jean Sibelius művei

Közreműködik:
  • Honvéd Férfikar
  • Vezényel: Pad Zoltán

ENHARMÓNIA – mikor ugyanazt a zenei hangot különféle módon értelmezzük, és ennek függvényében például disz-nek vagy esz-nek nevezzük. Ez a fajta komplex látásmód a Honvéd Férfikar „Enharmónia” koncertjén nem egyes hangokra, hanem zeneszerzők hangjára értendő – egy időben, de különböző földrajzi területen alkotó komponisták műveire.

A 19-20. század fordulójának kórusműveit hajlamosak vagyunk Kodály vegyeskaraival azonosítani. Ezen az estén viszont a kórus a Honvéd Férfikar, amelyet – újabb párhuzam – Pad Zoltán, a Magyar Rádió Énekkarának Liszt-díjas karnagya vezényel, a három szerző pedig svéd, francia és finn, egyszerre romantikusok és modernek, egyszerre szakrálisak és világiak.

A hídformában szerkesztett műsort a korabeli híres kritika szerint „félig kurafi, félig szerzetes” Poulenc művei keretezik, két csokorban hallhatjuk a nemzeti romantikus, svéd Hugo Alfvén darabjait, a középpontban pedig a finn Sibelius férfikari művei állnak. Ajánljuk mindenkinek ezt a hangversenyt, aki szereti a különlegeset, a távolit és a határon lévőt, amely mindig értő befogadót kíván.

Jegyek 3000 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Galéria
2Kép
2023 január 28 szombat