Program

GoetheJazz | Other Animal – The Meyer Bros. feat. Jim Black & Wanja Slavin (D/USA)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Peter Meyer - gitár, elektronika
  • Wanja Slavin - szaxofon, klarinét, fuvola, szintetizátor
  • Bernhard Meyer - basszusgitár
  • Jim Black - dob, tárgyak

Az elmúlt évek során a két Meyer-testvér – a gitáros Peter és a basszusgitáros Bernhard – összetéveszthetetlen saját hangzást alakított ki, mellyel felülírták a jazz-improvizáció, az alternatív rock, a modern klasszikus és az ambient zene valamennnyi eddigi koncepcióját, túllépve ezek bármely ismert szintézisén, avantgardizmusain vagy stílus-átfedésein. Olyan hangzást, amelynek köze sincs semmiféle crossoverhez, s amely úttörő az európai zenei színtéren.

A két testvér, akik eddig elsősorban a Melt Trióval végzett munkásságuk révén voltak ismertek, mostanában mutatkozott be Other Animal nevű új zenekával, melyben kettejük mellett Wanja Slavin szaxofonon és Jim Black dobokon működik közre. Napjaink egyik legbefolyásosabb ütőse, Jim Black az elmúlt két évtized során mindvégig azon új generációs zenészek élvonalához tartozott, akik sikerrel munkálkodtak azon, hogy a jazz műfaját átvezessék a 21. századba. Határtalan technikájával, futurisztikus koncepcióival, kérlelhetetlen leleményességével és a túláradó öröm lehengerlő érzésével világszerte elbűvöli és inspirálja közönségét. Az Echo-díjjal kitüntetett szaxofonos, Wanja Slavin egyfajta ritkán hallható, nyers szépségű energiát hoz a zenekarba, mellyel John Coltrane vagy Ornette Coleman energiáira, kreativitására és a belőlük áradó szeretetre reflektál, míg virtuozitása a Neue Musik és az elektronikus zene hangzásainak eddig még soha nem hallott, teljesen új megközelítését teszi lehetővé.

A négy zenész tavaly rögzítette első albumát, mely a Traumton Records gondozásában idén februárban jelent meg.

meyer-music.de 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
5Kép
2018 november 24 szombat