Program

GoetheJazz | Max Andrzejewski’s HÜTTE (DE)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Johannes Schleiermacher - szaxofon
  • Tobias Hoffmann - gitár
  • Andreas Lang - nagybőgő
  • Max Andrzejewski - dob, kompozíciók

„Ez a zene vad, izgalmas és mindig más. Csupa egyéniség. Csak hallgatom-hallgatom – s noha nem tudom biztosan, hová is tegyem, de mosolyra késztet. Az együttes tagjai mindent megtesznek, hogy valami figyelemreméltóan invenciózus és kockázatos módon öntsék ki nekünk szívüket. Határtalan a kreativitásuk. Ők a hét csemegéje!” Dick Sumner
„A HÜTTE dinamikus játékot űz elvárásainkkal. Ha részlegesen teljesülnek is, a következő pillanatban már odavan mind (...) tökéletesen illeszkednek Berlin egész ellentmondásos koherenciájához.” Wolf Kampmann

A berlini HÜTTE, mely 2013-ban a Neuer Deutscher Jazzpreis nyertese volt, három albumot adott ki eddig, egy részüket vokálegyüttesekel kiegészítve. Intenzív nemzetközi turnéikon olyan fesztiválokon fordultak meg, mint az Eurojazz Mexico, International Jazz Festival Nicaragua, Managua Jazz Festival Guatemala, Jazz Festival El Salvador, Südtirol Jazzfestival, Umbria Jazz, vagy az April Jazz a dublini National Concert Hallban. Megszámlálhatatlan német fesztiválfellépésükből pedig csak mutatóban néhány: Enjoy Jazz Festival Heidelberg, J.O.E. Festival Essen, Just Music Festival Wiesbaden, Jazz Units Berlin, Jazztage Regensburg, NueJazz Festival Nürnberg, KLAENG Festival Köln. 2018 októberében mutatták be a Leipziger Jazztage megbízásából írt, a Mannheim-i Enjoy Jazz Fesztivállal közös produkcióban megvalósított, a néhai nagy brit művész, Robert Wyatt tiszteletére írt programjukat.

„Az elmúlt években Németországban egyetlen más fiatal jazz-zenekar sem okozott ilyen felfordulást, mint a Max Andrzejewski’s HÜTTE” mondta róluk az elismert német zenekritikus, Wolf Kampmann. A négy erős egyéniség alkotta csapat zenéje makacs, szenvedélyes és mégis játékos. A HÜTTE erősen melodikus kompozíciókkal, avantgárd swinggel és expresszív szabadságával gyújtja lángra hallgatói érzelmeit. Vokálegyüttesek bevonásával készített két sikeres album – HÜTTE und CHOR (2014 Traumton) és a HÜTTE and The Homegrown Organic Gospel Choir (2017 Whyplayjazz) – után a többszörös díjnyertes négyesfogat tavaly visszatért az alap kvartett-felálláshoz – s ahogy a brémai jazzahead! seregszemlén adott koncertjük is bizonyította, energiával így négyen sem maradnak adósak.

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2019 június 13 csütörtök