Program

FrissFolk | Meszecsinka

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Oláh Annamária - ének, zongora, gusli
  • Biljarszki Emil - gitár, billentyű, saz
  • Krolikowski Dávid - dob
  • Takács Szabolcs - basszusgitár, nagybőgő

A Meszecsinka nemrég megjelent új albumát mutatja be az Opusban, amely a Worldmusic Charts Europe hetedik helyén indított. A lemez lelkes magyar sajtóvisszhangot váltott ki. A recorder.hu szerint „rengeteg, a népi hagyományokból, ősi transzzenékből merítő, rockos eszközöket is használó zenekar szeretne ilyen lemezt csinálni, ami elvisz valahova máshova – de csak keveseknek sikerül... A Meszecsinka felismerhetően önazonos zenekar, ugyanakkor most újabb arcát mutatja meg... Egyedi és magával ragadó.” A langolo.hu pedig így írt az albumról: „az egész karcosabb, indulatosabb, érzésnehezebb lett; pszichedéliája is más, ami fölött épp elsiklik, oda beleszánt. Egyébként egyértelmű, hogy mit szeretek leginkább a Meszecsinkában: a kiismerhetőség, a tetten érhetőség lehetetlenségét. Hogy sosincs teljesen felfejtve, mindig marad vissza valami, néhány hagymahéjnyi esszencia, cselesen elcsomagolt titkok, amikbe további szépségeket, gyönyört, fájdalmakat, lemondást rejtettek.”

A Meszecsinka stílusát képtelenség lenne néhány szóban megragadni. A világzene, a pszichedélia és a rock egyaránt közel áll hozzájuk, de hat rájuk a szibériai és mindenféle lírai zene is. Átengedik magukon mindezeket az inspirációkat, és egy saját zenét hoznak létre belőlük. A szövegek a mindennapok gyötrelmeiről, szépségeiről, nehézségeiről szólnak, köztük a halálról, a pánikról és a szerelemről.

 

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 szeptember 21 szerda