Program

Budapesti moziestek | Reisz Gábor: Rossz versek

19:00
Könyvtár

"Moziest" sorozatunkban olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk szeptemberi állomásán a Rossz versek című, önéletrajzi ihletésű filmet vetítjük, amely a főszereplő lelkén keresztül viszi időutazásra a nézőket Magyarország elmúlt három évtizedébe. Vendégünk lesz Reisz Gábor, a film rendezője.

ROSSZ VERSEK
magyar vígjáték, dráma, 2018, 97 perc
rendező, forgatókönyvíró: Reisz Gábor
operatőr: Becsey Kristóf, Bálint Dániel
vágó: Tálas Zsófia
gyártásvezető: Nemes-Jeles Veronika
producer: Berkes Júlia
zene: Kálmán András, Reisz Gábor, Koroknay András, Csorba Lóránt

szereplők: Reisz Gábor, Nagy Katica, Kovács Zsolt, Takács Katalin, Seres Donát, Prukner Mátyás, Prukner Barnabás, Niels Schneider, Zayzon Zsolt, Monori Lili, Hajdu Szabolcs

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett Tamás emlékei segítségével ébred rá a mai társadalom elveszettségére is. Az eredmény: egy rendkívül szubjektív kép Magyarország jelenéről.

 
A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.

Vendég: Reisz Gábor, rendező, forgatókönyvíró, zeneszerző

A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, a vetítésre maximum 80 jelentkezőt tudunk fogadni. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2022. szeptember 20-án 12 óráig lehet. Mind a sikeres, mind a sikertelen regisztrációról válaszlevelet küldünk.

℗ BMC

Galéria
6Kép
2022 szeptember 21 szerda