Program

Budapesti moziestek │ Pálfi György: Hukkle

19:00
Könyvtár

A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk "Moziest" sorozatunkat! A 2017 őszén induló új szériában olyan magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek majd a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi Lászlólesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk harmadik állomásán Pálfi György Hukkle című filmjét vetítjük, amely számos elismerést hozott alkotója számára: 2002-ben a 33. Magyar Filmszemlén a legjobb első filmnek járó díjat, a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendező díját nyerte el, az Európai Filmdíj szavazásán pedig az év felfedezettjének választották. Vendégünk a film zenéjének szerzője, Gryllus Samu.

HUKKLE
magyar filmszatíra, 2002, 78 perc
rendezte: Pálfi György

Öregúr csuklik a padon, részeg fiú horkol a kocsin, jóságos arcú nénike gyöngyvirágot szed a réten, asszonyok varrnak a varrodában. Férfiak kugliznak a kocsmában, a méhész kipörgeti a mézet, aratógép aratja a búzát, amiből a malomban liszt, majd a nagymama konyhájában nokedli lesz. A rendőr pedig gyilkosságok után nyomoz. 

A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.

Vendég: Gryllus Samu, zeneszerző


A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2017. november 13-án 12 óráig lehet,  a korlátozott befogadóképesség (100 fő) erejéig.

℗ BMC

2017 november 13 hétfő