Program

3 × j(A)zz! | Peter Rom's Wanting Machine (AT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Pamelia Stickney - theremin
  • Peter Rom - gitár
  • Manu Mayr - nagybőgő
  • Michael Prowaznik - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Peter Rom, az Opus Jazz Club egyik legnagyobb becsben tartott, visszatérő művésze első szólóprojektjeként aposztrofálja a Wanting Machine-t. A szóló persze nem hagyományos módon értendő, hiszen a gitáros-zeneszerző – a bécsi JazzWerkStatt társalapítója és kreatív elméje – legkedvesebb zenészbarátait gyűjtötte maga köré, és mindenfajta előfeltevéseket levetkőzve kezdett nekik zenét írni. „Csodálom Franz Kafka képzeletét. A karakterei időről időre rádöbbennek, hogy rosszul mérték fel a helyzeteket. A körülöttük lévő világ stabilnak tűnik, de kiderül, hogy valójában minden bizonytalan, elmosódott és kétértelmű. Mindig is olyan zene után kutattam, ami több szinten működik. Mint egy hologram: rátekintünk, keresztüllátunk rajta, de más szögből már teljesen másnak néz ki” – vallott legfőbb inspirációs forrásáról.

A Wanting Machine zenéjét hallgatva néha nem lehet eldönteni, melyik hangért melyik hangszer felelős. Különféle játéktechnikák és manipuláció segítségével a hangszerek különböző karaktereket öltenek, a hangzások összemosódnak, eltűnnek, majd megváltozott formában bukkannak fel újra. Peter Rom kompozíciói sokszor új irányt vesznek, és hol hirtelen, hol fokozatos halmazállapot-váltáson mennek keresztül: megolvadnak, feloldódnak, majd megfagynak.

 

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 december 15 péntek