Hírek

BMC Records Tálas Áron lemeze Gramofon-díjas

Tizennyolcadik alkalommal díjazták a Gramofon – Klasszikus és Jazz című zenei folyóirat kritikai szekciójában legjobbnak értékelt hanglemezeket.  Magyar jazz kategóriában Tálas Áron Little Beggar című lemezét ítélte legjobbnak a szaklap. A BMC Records nevében gratulálunk az alkotóknak!

„A Gramofon folyóirat 1996 óta áll a klasszikus zene, a jazz, a világ- és népzene szolgálatában. A negyedéves periodikában a tanulmányokon és interjúkon túl – Magyarországon egyedülálló módon – központi szerepet játszanak a lemezkritikák. Évente több, mint 250 klasszikus, jazz, nép- és világzenei kiadvány (CD-k és DVD-k) bírálata jelenik meg, a lemezeket a Gramofon kiterjedt kritikusi köre a szöveges értékelés mellett egytől ötig terjedő skálán pontozza is. Az így legjobbnak ítélt lemezek közül kerülnek ki a jelöltek, majd később a győztesek is” – mondta el Dr. Retkes Attila zenetörténész, a lap alapító-főszerkesztője.

A BMC Records lemezkiadó 1998-ban alakult, albumainak száma mára eléri a 260-at. A kiadó alapítása óta a kortárs, klasszikus és jazz műfajok hazai és nemzetközi képviselőivel készít felvételeket. A BMC kiadói politikáját illetően egyaránt nyitott a tradicionális zenei értékek továbbvitelére, valamint újszerű, kísérletező felfogású produkciókra. Kiadványaival az évek során sikerült számos magyar művészt bekapcsolnia a nemzetközi zenei élet vérkeringésébe, és sikeres művészi együttműködéseket kezdeményezett magyar és külföldi művészek, műhelyek, zenekarok között. A kiadó katalógusában a jazzlemezek előadói között ott szerepel Archie Shepp, Chris Potter, Hans Lüdemann, Dave Liebman, Joachim Kühn, Daniel Erdmann, Lionel Loueke és Émile Parisien. A klasszikus, kortárs- és jazzlemezek Midem-, Jazzman-, Deutsche Schallplatten- és Gramofon-díjai, valamint a hazai és külföldi sajtóban megjelent több mint kétezer méltató kritika jelzi, hogy a BMC jelentős tényezővé vált az európai hanglemezkiadásban. A BMC Records kiadványai CD-n és digitális formában egyaránt elérhetők.

Tálas Áron Trió: Little Beggar (BMC CD 264)
BMC Records, 2018

Előadók
Tálas Áron – zongora
Barcza Horváth József – nagybőgő
Gyárfás Attila – dob

Produkciós adatok
Kompozíciók: Tálas Áron
Felvétel: Kiss Zsolt, 2017. augusztus 9-10., BMC Stúdió
Keverés és master: Nyerges András
Borító: Huszár László / Greenroom

Producer: Gőz László
Label manager: Bognár Tamás