Program

The Crescendo | Film Screening and Jazz Jam Session

19:00
Library
Program:

THE CRESCENDO
Hungarian documentary film, 23 minutes

In Hungarian with English subtitles

Supporters: Cornet Bt., Yantra Studio

A Crescendón – Papa története című dokumentumfilm a 2021-ben elhunyt Forgács Lászlóra (művésznevén Papa Fleigh, 1941. június 28. – 2021. április 3.) emlékezik vissza, és az ő történetén keresztül mutatja be a magyar jazz kultúráját.

A dokumentumfilm az 50-es évektől napjainkig mutatja be a magyar, azon belül a budapesti jazzéletet. Milyen volt külföldi zenéket hallgatni itthon? Milyen érzés volt a jazz megjelenése és megélése? Személyes, archív videókkal vizualizálja a visszaemlékezést a film, melyben Papa Fleigh alakja lesz az összekötő elem, akinek a személyes történetén keresztül ismerhetjük meg a történelmet.

A filmben több jazz zenész, barát interjúja is megvilágítja Papa karakterét, akikkel együtt zenélt, tanult és élt a jazz világában.

Tyagi Pallava Budapesten és New Yorkban rendez fiktív-, dokumentum- és reklámfilmeket, miközben gyakorlati alapú művészetek doktori fokozatának megszerzésén dolgozik. Korábbi karrierjéről – a tervezés és a publikáció területéről – váltott a filmkészítés kedvéért, a Budapesti Filmművészeti Akadémián a filmrendező szakirányon végzett.

Free entry with advance registration till seats last. Please register on the Eventbrite website.

2023 January 27 Friday