Program

Laurent Blondiau trumpet workshop

11:00
Library

A workshop fő tematikája a dallamépítés, továbbá ritmus-, skála- és akkordgyakorlatok is szerepelnek a programban.

„Számomra mindig inspiráló, hogy a diákok miként közelítenek az improvizációhoz, illetve hogyan igazodnak a fúvósszekciós játékhoz.”
(Laurent Blondiau)

A belga trombitás és szárnykürtös Laurent Blondiau nagyon aktív az európai jazz színtéren, számos zenekarral dolgozik együtt: Brussels Jazz Orchestra, Nathalie Loriers + Extension Octurn, Elephant's Dream Orchestra, Magik Malik Orchestra, Aka Moon, Mégaoctet és Megabyte (Andy Emler). Olyan világhírű zenészekkel koncertezett mint Lee Konitz, Joe Lovano, Toots Thielemans, Greg Osby, valamint Maria Schneider.  2009-ben elnyerte a francia Académie du Jazz által a legjobb európai muzsikusnak évente odaítélt Bobby Jaspar-díjat. Az afrikai zenéhez való vonzódása eredményezte az együttműködést a neves Baba Sissokóval, illetve Sekouba Traorével.

1997-ben megalakította saját együttesét, a modern belga jazz egyik kiemelkedő zenekarát, a Maak's Spirit-et, amely zenéjét egyaránt meríti a kortárs zenéből, a világzenéből, a rockból és az improvizációból. Blondiau együttműködése Gadó Gábor gitárossal és a BMC Records-szal már húsz évre nyúlik vissza. Számos albumon hallható közös játékuk, így például a legfrissebb kiadványon, a Gadó Gábor-Harcsa Veronika Sextet Shekhinah című lemezén.

 

Időpont:
2024. január 27. 11:00 - 14:00

Helyszín:
Budapest Music Center, I. emelet, Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Jelentkezési határidő:
2024. január 26. 12:00

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a info@bmcrecords.hu email címen, 2024. január 26-án 12 óráig lehet. Mind a sikeres, mind a sikertelen regisztrációról válaszlevelet küldünk. Maximum 15 részvevő jelentkezését tudjuk fogadni.

Az workshop a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. 
További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

℗ BMC

2024 January 27 Saturday