Program

Han Chi Ho: Wanderer – Line and circle

19:00
Concert Hall
Program:

Grégoire Rolland: Line and Circle – Prélude pour piano
Franz Schubert – Liszt Ferenc: Der Wanderer
Franz Schubert: Fantasy in C major („Wanderer”), op. 15

***

Isang Yun: Interludium A
Liszt Ferenc: Sonata in B minor

Featuring:
  • Han Chi Ho – piano

„A zeneszerzők a zene nyelvén beszélnek hozzánk, műveik ezért természetes módon hordozzák életfilozófiájukat. Egyes darabok kitartóan egy adott végkifejlet felé tartanak; mások épp ellenkezőleg, filmjelenetekhez hasonlóan tovatűnő, színes képekből állnak. Sőt, Yun Isang olyan zeneművet is komponált, amelyben a dallam többszöri drámai kibontakozáson megy keresztül, hogy aztán újra visszatérjen a kiindulóponthoz (a zenei lényeghez). Úgy vélem, hogy ezek a különbségek az élet eltérő filozófiai megközelítéséből adódnak. Habár a műsoron szereplő Yun Isang- és Liszt-darabok sok tekintetben különböznek egymástól, mégis hasonló felépítéssel bírnak: a zenei motívum többféle kidolgozása után végül egyetlen témához vezetnek vissza. A műsor minden darabja – közvetlen vagy közvetett formában – az emberi létre vonatkozó, mély filozófiát rejt magában. Számomra Schubert Wanderer-fantáziája és Liszt átirata a vándorlást, Yun Isang Interlúdium A című műve a lét körforgását, Liszt h-moll szonátája pedig az üdvözülést szimbolizálja. Ha feltételezzük, hogy az élet folyama egyenes vonalban és körkörös irányban is haladhat, a vándorlás, megváltás és örök visszatérés három zeneszerző által zenébe foglalt motívuma az emberi életnek ezt a drámai felépítését fejezi ki szimbolikus formában. Ezt szeretném a koncerten keresztül érzékeltetni a közönséggel.”

Han Chi Ho a Hannoveri Zenei, Színművészeti és Médiatudományi Egyetemen végzett. A németországi székhelyű koncertzongoristát széles repertoárral rendelkező, különleges előadóként tartják számon, aki már húszéves korára egyéni előadói stílusával szerzett magának hírnevet a német klasszikus zenei színtéren. 2014-ben a németországi ARD Nemzetközi Zenei Versenyen közönségdíjas lett, emellett a verseny alkalmából komponált darab legjobb interpretációjának járó díjat is hazavihette. Dél-Koreában a Szöuli Nemzetközi Zenei Versenyen első helyet, az amerikai Gina Bachauer Nemzetközi Zongoraversenyen ezüstérmet, a 2016-os Erzsébet Királyné Versenyen pedig negyedik helyet szerzett. Idén, 2022-ben az Orléans-i Nemzetközi Zongoraversenyen harmadik helyezést ért el modern zene kategóriában, emellett a Yun Isang különdíjat is elnyerte. Júliusi koncertje után második alkalommal, ezúttal a Koreai Kulturális Központ rezidens művészeként lép a magyar közönség elé.

Participation at the event is free of charge, but registration is compulsory. For registration please visit the following link:
https://hungary.korean-culture.org/hu/952/board/704/read/119244

Galéria
2Image(s)
2022 December 04 Sunday