Program

Varga Bendegúz Quartet, vendég: Tzumo Árpád

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Varga Bendegúz - dob
  • Ávéd János - szaxofon
  • Fenyvesi Márton - gitár
  • Bögöthy Ádám - nagybőgő
  • Vendég:
  • Tzumo Árpád - zongora

Varga Bendegúz együttesének második lemeze, a Tom-Tom Records gondozásában megjelent Chasing Your Dreams a korábbi Goldmund című album folytatása, talán még kiforrottabb hangzásvilággal és még egyértelműbb elköteleződéssel a kísérletező kortárs jazz felé. A zenekarvezető és a tagok kompozícióit és hangszereléseit gondos kidolgozottság, egységes érzelmi és hangulati töltés, játékukat pedig magasfokú minőség és érzékenység jellemzi. A lemez anyaga változatos, ugyanakkor koherens összképet alkot, valamint a műfajban járatlanok számára is könnyen megközelíthető zenei világot kínál.

A zenekarvezető dobos játszik Karosi Júlia zenekarában, de korábban évekig tagja volt például Gáspár Károly, Rieger Attila és Bacsó Kristóf együtteseinek is. Saját zenekarát 2015-ben alapította, amelyben zenésztársa a többször az év szaxofonosának választott Ávéd János és Bögöthy Ádám, a szcéna egyik legfoglalkoztatottabb bőgőse is. Ezen az estén vendégként csatlakozik hozzájuk a virtuóz zongorista Tzumo Árpád, aki az amerikai Monk Institute hallgatójaként végzett. 

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 június 22 szombat