Program

Várallyay Petra szólókoncert

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Várallyay Petra - zongora, ének, hegedű

Fúziós jazz triójával Várallyay Petra visszatérő fellépő az Opus színpadán, ezúttal azonban szóló produkciójával hallhatja őt a közönség. Műsorában saját darabok mellett jazz sztenderdek, régizenei és népzenei feldolgozások szerepelnek. Petra zenéjének ritmikai és harmóniai komplexitása közvetlen, ösztönös előadásmóddal párosul, a hangszerek és énekhang izgalmas kavalkádjában a melankolikus hangképektől az aszimmetrikus ethno-jazz groove-okon át az élő loopolásig bármi előfordulhat.

Várallyay Petra első nagy sikereit klasszikus hegedűsként érte el, később azonban érdeklődése egyre inkább az improvizatív fúziós zene és a komponálás irányába vitte. A Bartók Konziban jazz-zongorát és jazzéneket, majd a Zeneakadémián jazz-zeneszerzést és klasszikus hegedűt tanult. Saját zenéjében organikus fúziót alkot a műfaji sokszínűség, karakteres játékával ugyanúgy jelen van az underground zenei szcéna kultikus koncerthelyszínein, mint a legnívósabb hangversenytermek színpadán. Dolgozott már Bobby McFerrinnel, Uri Caine-nel és Yo-Yo Mával, fellépett számos hazai és külföldi fesztiválon, miközben a műfajok széles spektrumát bejárta a barokk zenétől a free jazzen át az elektronikus zenéig. Rendszeresen közreműködik kortárs művek bemutatóján, a Jazzation számára írt zenéi pedig Európa legnagyobb acappella fesztiváljain hangzanak el. 2014-ben megalapította saját progresszív fúziós jazztrióját, mellyel számos szakmai elismerést kapott, köztük a 2017-es Sibiu International Jazz Competition 'Best Instrumentalist' díját. Az elmúlt években Orszáczky-díjat, Junior Artisjus-díjat, Junior Prima Díjat, valamint a Vukán György által alapított zongora-improvizációs verseny fődíját, a Creative Art-díjat vehette át. 2020 februárjában a Zeneakadémián mutatta be első hegedűversenyét teltházas szerzői estjén, Deadline Haze című triólemezével pedig a független előadók és alkotók elismerésére létrehozott Independent Music Awards (USA) díjazottja lett.

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 március 11 szombat