Program

Trió Kontraszt: A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai

BMC Records lemezbemutató koncert
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Kovács Tickmayer István – zongora, preparált zongora, Hammond C-3 orgona, Fender Rhodes
  • Grencsó István – tenor- és szopránszaxofon, klarinét, basszusklarinét, fuvola
  • Miklós Szilveszter – dob, ütőhangszerek

A Franciaországban élő, vajdasági születésű zongorista, Kovács Tickmayer István, a magyar szabadzenei színtér doyenje, Grencsó István szaxofonos, valamint a szintén vajdasági származású dobos, Miklós Szilveszter (aki szintúgy az improvizált zene kiválósága), Trió Kontraszt néven 2011 óta keresik az ellentétekben rejlő erőt. A névadással nem csupán a Bartók iránti tiszteletüket fejezték ki, – jóllehet, a szerző jazztrióra írt, azonos című műve mindenképp példaként szolgált számukra – hanem a tagok eltérő zenei világából adódó, gyümölcsöző kontrasztokra, valamint zenei örökségünk és a mai szabadzenei világ között feszülő ellentétekre is utalnak vele. A Trio Kontraszt ezúttal harmadik, 2020-ban a BMC Records gondozásában megjelent lemezét, A feledésbe merült idő rejtélyes képfoszlányai című zenei anyagot mutatja be az Opus Jazz Club közönségének. Az album tulajdonképpen a zenekarvezető-zongorista Kovács Tickmayer István zenei emlékkönyve, amennyiben a lemezen szereplő összes kompozíció az ő tollából született különböző alkotói korszakai során. Mint Szindbád utazgat az időben, régi korok szétterülő nyugalmával lapozgat élete fejezetei között az újvidéki időktől, a budapesti szabadzenei iskolán keresztül, a hollandiai tanulmányokig, így kerül egymás mellé a szabad- és kortárszene, a tánczene, valamint a jazz nyelve. Kísérői hiteles tanúk, amennyiben zenésztársaival régóta keresik a közös nyelvet, amely úgy fest, maga a zenei többnyelvűség. 

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2021 november 03 szerda