Program

Rafael Mário Trió

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Rafael Mário - zongora, billentyűs hangszerek
  • Bartók Vince - basszusgitár
  • Hidász Tamás - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére. 

Rafael Mário Junior Prima díjas zongoraművész, zenekarvezető a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, majd Torontóban ismerkedett tovább a jazz világával. Sikeres stúdiózenészként működött Kanadában, évek múltán hazatért, és 2014-ben megalapította a Rafael Mário Triót, amivel több saját lemezt is kiadott.

A trió zenéje stíluskategóriákba nehezen besorolható, saját szerzeményeik között balkáni nyolcados lüktetésű kompozíció éppúgy megtalálható, mint magyar és roma népzenei elemekből táplálkozó alkotás. A csapat komoly hangsúlyt fektet a kollektív improvizációra és az eredeti hangzás megteremtésére, amelyhez számos forrásból merítenek: szerzeményeikben és azok interpretációjában egyaránt fellelhetőek a mainstream, valamint a kortárs jazz stíluselemei, a különböző latin zenei irányzatok eszközei és a hip hop groove-ok. A trió tagjai mindhárman a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén szereztek diplomát, azonban a jazz mint fősodor mellett állandó inspirációs forrásként tekintenek a kortárs könnyűzenei áramlatokra is, ami esetükben főleg az elektronikus effektek bátor és széles körű alkalmazásában érhető tetten. Jazz a hip hop lendületével – legutóbbi albumuk, illetve készülőben lévő új lemezanyaguk számai ezt kínálják a közönségnek.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 július 26 szerda