Program

Polska Jazz – Voicingers Nights | Przemek Kleczkowski (PL) – Nastja Volokitina (UA)

20:00
Opus Jazz Club
Műsor:

a 2017-es verseny két nyertesének szólókoncertjei:

20:00 - 20:50 PRZEMEK KLECZKOWSKI (PL)
21:00 - 21:50 NASTJA VOLOKITINA (UA)

Közreműködik:
  • Przemek Kleczkowski - ének, gitár
  • Nastja Volokitina - ének, elektronika

A Lengyelország legkeletibb részén, Hrubieszów-ban született Przemek Kleczkowski a Katowicei Zeneakadémia jazz fakultásának zeneszerzés és oktatás szakán végzett. Számos jazzfesztiválon fellépett már úgy Lengyelországban, mint külföldön. Jelenleg bemutatkozó albumán dolgozik, melyre olyan, már elismert fiatal zenészeket hívott meg, mint az Opusban is megfordult Szymon Mika és Patryk Dobosz, vagy Franciszek Raczkowski. Programja elsősorban saját szerzeményeiből áll, melyeknek az improvizáció elemeivel kombinált letisztult egyszerűség a fő erőssége.

Az ogyesszai születésű ukrán Nastja Volokitina az ottani Vladimir Zeneművészeti Egyetem jazz vokál szakán végzett, jelenleg pedig a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Kamara-formációival és nagy klasszikus zenekarokkal egyaránt nagy sikert aratott Oroszországban és egész Európában. A rangos Montreux-i Jazz Énekverseny, és a Riga Jazz Stage versenyének is díjazottja. Több nemzetközi jazz fesztiválon is fellépett.


A Felső-Sziléziai Żoryban, Lengyelországban évente megrendezett Voicingers Fesztivál a kiemelkedő lengyel énekes, Grzegorz Karnas kezdeményezésére született meg. Célja, hogy olyan eredeti és színvonalasabb zenei projektek megvalósulását tegye lehetővé, amelyeknek kulcseleme az improvizáción alapuló zenei frissesség. A pályakezdő fiatal művészek, illetve a már megalapozott háttérrel rendelkező előadók mellett a Voicingers Fesztivál mindazoknak segítséget akar nyújtani, akik számára az éneklés egy életen át tartó vezérfonalat jelent. Ezért a fesztivál a jeles nemzetközi művészek koncertjei mellett évente megrendezi a Nemzetközi Énekes Művészek Jazz Versenyét, a Voicingers Workshops egyéni és csoportos foglalkozásain segíti a résztvevők művészi formálódását és számos egyéb programot kínál művésznek és közönségnek egyaránt.

Néhány éve a lengyel Voicingers Fesztivál, a szlovák Hevhetia Records és a Budapest Music Center Opus Jazz Clubja között egyre erősebb együttműködés van kialakulóban. Ennek keretében vesznek részt a BMC szakemberei részt a fesztivál zsürijében, illetve tavaly augusztusban a Hevhetia Fesztivál egyik fellépőjeként a 2016-os verseny győztesét, Martyna Kwoleket és Early Birds nevű együttesét látta vendégül a klub. A mostani kétnapos rendezvény ennek a folyamatosan erősődő partnerségnek egy újabb állomása. 

voicingers.com 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2018 május 25 péntek