Program

Modern Art Orchestra: Dob és Tánc – Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével - Minden jegy elkelt

ÚJ HELYSZÍN: OPUS JAZZ CLUB
19:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Harcsa Veronika – ének
  • Modern Art Orchestra
  • Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Kedves Közönségünk!

Értesítjük Önöket, hogy a Modern Art Orchestra december 17-ei koncertjét technikai okokból a BMC Koncertterem helyett a BMC Opus Jazz Clubjában rendezzük meg. A korábban megvásárolt belépőjegyek a klub alsó szintjére érvényesek. A december 15-től kapható, kedvezményes árú jegyek az Opus Jazz Club galériájára szólnak. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Szíves megértésüket köszönjük:

Budapest Music Center


Weöres Sándort meg se kell zenésíteni, zene eleve minden verse, vallja Fekete-Kovács Kornél. A Modern Art Orchestra művészeti vezetője és a társai ezúttal egy egész estet szentelnek a halhatatlan költő műveinek.

Weöres Sándor szövegeit minden műfajban megzenésítették már, és persze nem csak a gyerekverseket. „Hiszen csak lekottáztam” – mondta erről némi iróniával Fekete-Kovács Kornél, amikor arról beszélt, hogyan ragadta meg első feldolgozása közben ezeket a verssorokat, amelyek újabb és újabb generációknak jelentenek alapélményt. A Dob és tánc című szvitszerű, nagy vers Fekete-Kovács „leiratában” először Harcsa Veronika és Dan Bárta énekhangján szólalt meg, akkor még kisegyüttessel.

A bemutató előtt a zeneszerző elküldte a kottát és a zeneanyagot Weöres Sándor jogutódjának, aki postafordultával és lekötelező kedvességgel biztatta, hogy várja a többi megzenésítést is. Ennek most, a Modern Art Orchestra utolsó idei koncertjén jött el az ideje. A zenekar vezetőjén kívül, aki új művekkel is jelentkezik, feldolgozásokat készítenek a MAO állandó szerzői és egyben szólamvezetői: Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, Korb Attila és Subicz Gábor. Az énekszólamot ezúttal is a lenyűgöző művész, Harcsa Veronika fogja előadni.

Jegyek 4500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 december 17 vasárnap