Program

Jazzy Live | Karosi Júlia Quartet, vendég: Borbély Mihály

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Karosi Júlia - ének
  • Tálas Áron - zongora
  • Bögöthy Ádám - nagybőgő
  • Varga Bendegúz - dob
  • vendég: Borbély Mihály - szaxofon, klarinét

Karosi Júlia együttese ezúttal Borbély Mihály szaxofonossal, a hazai jazzélet egyik legjelentősebb zenészével lép az Opus Jazz Club színpadára. A koncerten az énekesnő legújabb saját szerzeményei csendülnek fel, valamint néhány ismert Gershwin-dal Fenyvesi Márton izgalmas hangszerelésében. 

Karosi Júlia második lemeze, a Hidden Roots című album a New York-i Dot Time Records kiadó gondozásában jelent meg. A lemez főként a fiatal jazzénekesnő saját szerzeményeit, valamint néhány népdalfeldolgozását tartalmazza. A dinamikus zene magán viseli a magyar és a közép-európai zene ritmikai sokszínűségét. Maga a Hidden Roots (Rejtett gyökerek) cím is az énekesnő zenei identitására utal, amelyben a jazz hagyományai mellett kiemelt fontosságú a magyar népzene és Bartók Béla életműve, ez a finoman összefonódó, kettős örökség. Ezt szőtte tovább újabb Bartók-feldolgozásokkal, amelyek a mostani koncerten lesznek hallhatók. Az énekesnő zenei gyökereihez ugyanakkor a 20. századi kiemelkedő amerikai zeneszerző, George Gershwin dalai éppúgy hozzátartoznak, mint a magyar folklórkincs és Bartók Béla életműve, ezt példázza legutóbbi, igen sikeres Gershwin-produkciója is. Különleges aktualitást ad a Gershwin-daloknak, hogy idén ünnepeljük szerzőjük születésének 120. évfordulóját.

juliakarosi.com 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
február 08 csütörtök