Program

GoetheJazz | Daniel Erdmann's Organic Soulfood (DE/FR/UK)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Daniel Erdmann - szaxofon
  • Antonin Rayon - Hammond orgona, Moog szintetizátor
  • Jim Hart - dob

Daniel Erdmann zenekarai rendre játékos szellemű és nagy tudású zenészeket egyesítenek, akik személyes, innovatív stílusukkal azonnal felismerhető hangzást hoznak létre. Ez jellemzi Erdmann legújabb, Organic Soulfood nevezetű trióját is, amelyben régi tettestársa, Jim Hart vibrafon helyett dobol, míg a szaxofonos és Antonin Rayon (Hammond-orgona) együttműködése új keletű. Daniel Erdmann 2021 januárjában fogalmazta meg az Organic Soulfood ötletét, majd a zenekar novemberben debütált egy frankfurti fesztiválon. Rayon kifinomult, hol már-már absztrakt, hol már-már elektronikus zenére hajazó harmóniái és basszusmenetei tökéletesen fonódnak össze Erdmann meleg hangszínű, olykor szántszándékkal érdes szaxofonhangjával. Hart változékony dobgroove-jaitól hajtva Erdmann újra meg újra érzelmek széles skáláját járja be, és kompozícióihoz elsősorban az improvizáció oldaláról közelít, megőrizve azok míves formáját.

A trió neve hűen tükrözi Erdmann humorérzékét és jelenlegi beállítottságát. „A név egyrészt persze szójáték, de abból az igényből is fakad, hogy olyan zenét játsszak, amelyben lélek, ösztön és elme harmonizál egymással. Olyan zenére van szükségem, amellyel a lelkemet táplálhatom, és a zenekar elnevezésével is ezt kívánom jelezni.”

Az utóbbi években Daniel Erdmann elsősorban két trióval vált ismertté. Az egyik a Velvet Revolution (Theo Ceccaldi, hegedű és Jim Hart, vibrafon), amely immár három albumot jelentetett meg a BMC Recordsnál, a másik pedig a Das Kapital (Hasse Poulsen, gitár és Edward Perraud, dob). Mindkét pán-európai, francia bázisú, együttest nagyformátumú szólisták alkotják, akiket lelkesen üdvözölt úgy a sajtó, mint a közönség. Elnyerték többek között a Német Lemezkritikusok Díját és az ECHO díjat. Erdmann az utánozhatatlan Aki Takase oldalán is több ízben feltűnt, például az Isn’t It Romantic? című albumon, amely a BMC Records katalógusának legragyogóbb ékkövei közé tartozik. Az Organic Soulfood a koncert napjaiban lemezfelvételt is rögzít a BMC-ben, debütáló albumuk megjelenése 2024-ben várható.

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 január 26 péntek