Program

Flanders on the Move | Laughing Bastards (BE)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Michel Mast - tenorszaxofon
  • Jan-Sebastiaan Degeyter - gitár
  • Eline Duerinck - cselló
  • Cyrille Obermüller - nagybőgő
  • Marcos Della Rocha - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A Laughing Bastards zenekar zenéje abból a számtalan, viharos és törvénytelen szerelmi kapcsolatból született, amelyet a jazz a világ megannyi különböző zenéjével folytatott. A zenekar a virágzó genti jazz- és improvizációs szcéna legfiatalabb generációjának és a terület egyik tapasztalt és öreg, ámde innovációra éhes motorosának alkímiájából született, akik együtt vallanak a jazztradíció iránti szerelmükről egy kis csavarral. A tapasztalt zenész nem más, mint Michel Mast szaxofonista, aki a kortárs európai jazz bigbandek egyik legjobbikával, a Flat Earth Society-vel már szerepelt az Opus színpadán, és aki korát meghazudtoló lendülettel és újító szellemmel képes alkotni.

A 2012-ben trióként alapított formáció első albumán Jimmy Giuffre lenyűgöző zenéjére összpontosított. Majd a csapat a varázslatos dobossal, Lander Gyselinck-kel kiegészülve kvartetté bővült, és kiadta második albumát, az Old Masterplans-t, melynek feszes, lírai hangzása elismerő kritikákra talált mind a közönség, mind a szaksajtó részéről. A Laughing Bastrads 2018 óta kvintettként működik, ezzel megvalósították legújabb zenei elképzeléseiket, tudniillik, hogy a középső regiszterben egy dús és meleg hangzás jöjjön létre a szaxofon, gitár és cselló által. Harmadik albumuk, az Unanimal 2019 decemberében jelent meg. A zenekar a vírushelyzet alatt új repertoáron dolgozott, melyet most egy turné keretében mutatnak be többek között a belgiumi Kortrijk-ben megrendezett Jazzcats Festival-on, a Ververij Ronse koncertközpontban és nem utolsó sorban az Opusban is.

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
6Kép
2022 március 12 szombat