Program

Elena Mîndru Finnection (R/FI)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Elena Mîndru - ének
  • Sampo Hiukkanen - hegedű, szaxofon
  • Tuomas J. Turunen - zongora
  • Mikko Pellinen - nagybőgő
  • Jonatan Saarikoski - dob

Elena Mîndru a feltörekvő fiatal európai jazz-generáció fontos alakja. A román származású, klasszikus zeneszerzés szakon Kolozsvárott diplomát szerzett énekesnő 2012 óta Finnországban él. A mesterszakot a Nordic Master of Jazz program keretében végezte el, jelenleg Helsinki Sibelius Akadémia jazz fakultásának doktorandusza. Az aktív jazz éneklés és tanítás mellett Elena Mîndru képzett zeneszerző is. Zenéjének javarészét ő írja, beleértve a szimfonikus zenekarra, big bandre, vonósnégyesre és számos más hangszerösszeállításra írt darabjait is.

A különféle jazz fesztiválokon és versenyeken Európa-szerte kapott számos díja közül számára a legfontosabb talán a 2012-ben a Shure Montreux Jazz Vocal versenyen, a Quincy Jones vezette zsüri által neki ítélt második díj és a fesztivál közönségdíja volt

Elena Mîndru zenekarvezetőként eddig két jazz albumot adott ki. Jazz-énekes szólistaként a European Jazz Orchestra, az Erdélyi Filharmonikus Zenekar, a Finn Légierő Big Bandje és jó néhány más jelentős európai zenekar élén fellépett már.

Az Elena Mîndru Finnection az Opus-beli bemutatkozó koncertjén elsősorban az énekesnő saját kiadója, az EM Records gondozásában 2014-ben kiadott Evening in Romania című album dalaiból válogat. A többségében az énekesnő, illetve a zongorista által komponált, tradicionális román zenei elemekkel fűszerezett darabok egzotikus zenei utazásra csábítják hallgatóikatt. Elena Mîndrut csupa finn zenészből álló akusztikus jazz kvartett kíséri, amelynek különleges és sajátos hangulataot kölcsönöz a hegedű jelenléte. Az pedig már Sampo Hiukkanen kiemelkedő multi-instrumentális kvalitásait dícséri, hogy a vonós hangszert letéve időnként szaxofonra vált. 

elenamindru.com

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2018 május 10 csütörtök