Program

Daniel Erdmann szaxofon workshop

13:00
Könyvtár

A workshop fő témája az egyedi hangzás fejlesztése. A hangzás a zenélés legfontosabb aspektusa, hiszen ez a hangod a hangszeren. Ez az, amit hallani lehet, amiről felismernek. A hangzásra fogunk összpontosítani, és arra, hogy hogyan dolgozhatsz a jazz saját megközelítésének kialakításán, akár standardek, akár saját kompozíciók, akár szabad improvizáció útján.

Daniel Erdmann 1983 óta játszik szaxofonon, és többek között Gebhard Ullmann-nál tanult a Hanns Eisler Zeneakadémián. Számos lemezfelvételt készített különböző kiadóknak, többek között a BMC, ENJA, ACT, LABEL BLEU, INTAKT számára, és világszerte koncertezik olyan együttesekkel és zenészekkel, mint Das Kapital, Vincent Courtois, Aki Takase, Carlos Bica, Heinz Sauer, Samuel Rohrer, Henri Texier.
2014-ben megalapította a német-francia Das Atelier kollektívát és új zenekarát, a Daniel Erdmann's Velvet Revolutiont Théo Ceccaldival és Jim Harttal. A zenekar első BMC-s albuma elnyerte a Német Kritikusok Éves nagydíját és az Echo Jazz-díjat.

A BMC kiadóval való szoros együttműködés eredménye számos további rangos elismerésben részesült album. (Aki Takase Japanic, Erdmann-Takase duó, Courtois-Erdmann-Fincker trió). 2020-ban elnyerte az SWR Jazzpreis-t, 2021-ben pedig a legrangosabb német jazzdíjat, a Deutscher Jazzpreis-t fafúvós kategóriában.

Időpont:
2024. január 26. 13:00 - 15:00

Helyszín:
Budapest Music Center, I. emelet, Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Jelentkezési határidő:
2024. január 25. 12:00

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a info@bmcrecords.hu email címen, 2024. január 25-én 12 óráig lehet. Mind a sikeres, mind a sikertelen regisztrációról válaszlevelet küldünk. Maximum 15 részvevő jelentkezését tudjuk fogadni.

Az workshop a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. 
További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

℗ BMC

2024 január 26 péntek