Program

Budapesti moziestek | Nagy Zoltán: Szép csendben

vendég: Zombola Péter, zeneszerző
19:00
Könyvtár

"Moziest" sorozatunkban olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk októberi állomásán Nagy Zoltán 2019 novemberében bemutatott alkotását, a Szép csendben című filmet vetítjük. Az esten Zombola Péter zeneszerző lesz a vendégünk.

SZÉP CSENDBEN
magyar játékfilm, 2019, 80 perc
rendező: Nagy Zoltán
forgatókönyvíró: Nagy Zoltán, Horváth János Antal
operatőr: Gulyás Nándor
vágó: Kornis Anna
zene: Zombola Péter
látványtervező: Nyitrai Anna
producer: Osváth Gábor, Dreissiger László
társproducer: Pusztai Ferenc, Kárpáti György

szereplők: Major Erik, Máté Gábor, Bognár Lulu, Antóci Dorottya, Lengyel Benjámin, Schell Judit, Szamosi Zsófia, Varga Mária, Láng Annamária

A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot...

A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.

Vendég: Zombola Péter, zeneszerző

A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A súlyosbodó járványhelyzet miatt a vetítésre maximum 60 jelentkezőt tudunk fogadni. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2020. október 21-én 12 óráig lehet.

℗ BMC

Galéria
3Kép
2020 október 21 szerda