Program

Flanders on the Move | Bart Maris & Peter Vandenberghe: GLiTS (B)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Bart Maris - trombita
  • Peter Vandenberghe - zongora

A flamand zongorista, Peter Vandenberghe és Bart Maris trombitás 25 éve játszanak együtt különböző nagyobb formációkban, mint például az X-Legged Sally vagy a Flat Earth Society (ez utóbbi a CAFe Budapest keretében a BMC Koncerttermében néhány nappal később, október 16-án ad koncertet. Határozottan ajánlott!). Nemrég létrejött duójuk esetében viszont a jóval közvetlenebb dialógusokra helyeződik át a hangsúly, úgy Bart szerzeményeinél mint a számos rögtönzött darab esetében. Rendkívül koncentrált előadásaikon a nagy dinamikus kontrasztok, a zenei anyag folyton változó sűrűsége, színei és textúrája éppolyan súllyal esnek latba, mint a tonalitás vagy a ritmus, így válhat koncertjeik egyik kulcselemévé a meglepetés, a nem várt megoldások sokasága.

Getting Lost in Tiny Spaces címmel az El Negocito Records kiadásában tavaly megjelent debütáló albumuk anyagához a felvételek két nagy session során készültek: az első a Bijloke Ghent Kraakhuisban, egy rendkívüli akusztikájú koncertteremben zajlott, ahol a hangzás és a dinamika kaphatott nagyobb hangsúlyt, míg a második helyszín egy genti zongoraszalon, a Quatre Mains Salon Agust Debouck volt, ahol a helyiség kisebb méretei miatt a zenei artikuláció és a timing játszotta a döntő szerepet. Itt valamennyi kompozíciót ismét felvették, utána pedig jócskán szenteltek időt arra is, hogy improvizációk során minél teljesebben kiaknázzák a hely adta akusztikai lehetőségeket. A két session összesen több mint hét órányi felvételt eredményezett: különféle változatokat a komponált darabokból, és még többet spontán improvizációkból, köztük terjedelmes soundscape-ekkel, de jó néhány rövid, direkt darabbal is, melyeket ‘Tiny Spaces’ (‘aprócska terek’) elnevezéssel illettek. Az ebből a hatalmas anyagból lemezre került válogatás csupán rövid bepillantást nyújthat a duó fantáziavilágába, hiszen igazán csak az élő koncertek során tapasztalhatjuk meg hangzásaik és színeik teljes palettáját.

bartmaris.be 
listen to Getting Lost in Tiny Spaces on bandcamp.com 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
6Kép
2018 október 12 péntek