Program

A spanyol gitár elbűvölő világa

19:00
Koncertterem
Műsor:

José María Gallardo del Rey és Miguel Ángel Cortés:
Del Sacromonte al porvenir (Guajira)
Árbol de la bella sombra (Tangos)
Jabonero de la china (Bulería)
Noches de San Lorenzo (Preludio-Fuego-Plaza)
Nuestros mayores
Adagio flamenco & Aire de la cueva (Adagio & Tangos)
Bulería del 28 (Bulería)
M. Font de Anta:
Amargura
José María Gallardo del Rey és Miguel Ángel Cortés:
Silverio, ¡Qué Flamenco! Tangos/Rumba

Közreműködik:
  • Miguel Ángel Cortés – flamenco gitár
  • José María Gallardo del Rey – klasszikus gitár

A Lo Cortés no quita lo Gallardo sokkal több, mint a csodálatos művészek neve alapján, szójátékkal történő utalás egy régi spanyol közmondásra („lo cortés no quita lo valiente”, azaz a jólneveltség nem zárja ki a talpraesettséget, esetünkben a klasszikus nem zárja ki a flamenco-t).

A Lo Cortés no quita lo Gallardo, napjainkban a spanyol gitár két legnemzetközibb gitárművésze, Miguel Ángel Cortés és José María Gallardo del Rey ambiciózus és tudatos közös projektje, akik azt az üzenetet kívánják közvetíteni számunkra, hogy a klasszikus és a flamenco spanyol gitárzenei vonatkozásai nemhogy nem zárják ki, hanem épp ellenkezőleg, erősítik egymást.

Eredeti alkotásokon keresztül, a duó tökéletes szimbiózist hoz létre a klasszikus és a flamenco között, a fennkölt finomság technikájával mutatva be azt, hogy mindkét művészi világ ágazatai a spanyol gitár közös törzsében gyökereznek, amelyben különböző stílus- és kifejezésmódot juttat érvényre, de ugyanazon lélekkel és ugyanazon erővel. Végeredményben ugyanazon alkotó folyamat két oldalaként.

Eltérő hagyományok alapján kialakult előadóművészi személyiségük egyesülése lenyűgöző dialógust alkot, amely a klasszikus-flamenco aktuális nyelvezetén keresztül árasztja a spanyol gitár kifejezőerejét, érzelmességét és önnön valóját.

A határok feszegetésének felelőssége igazi kihívás volt a művészek számára és rendkívüli eredményt sikerül elérniük.  A Lo Cortés no quita lo Gallardo napjaink gitárduóinak legambiciózusabb művészeti elvárásainak felel meg, annak bizonyítékaként, hogy a zenei alkotóvilág változásokon megy keresztül.

A program jelentős hazai és nemzetközi érdeklődésre tart számot, így túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a spanyol gitár varázsos világának pozitív fogadtatása és a közönségsiker garantált.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Galéria
3Kép
2018 június 30 szombat